Ik ga scheiden en wil weten wat ik voor mijn kind moet regelen

U moet samen met uw ex-partner een ouderschapsplan maken. Hierin staan afspraken over waar uw kind gaat wonen en hoe u samen de zorg en opvoeding regelt. Ook wordt in het ouderschapsplan een omgangsregeling vastgelegd. U en uw ex-partner moeten zich hieraan houden. En er staan afspraken in over hoe u elkaar informeert. Bijvoorbeeld over belangrijke zaken van uw kind. Kijk op de website van de Rijksoverheid voor meer informatie.

Na de scheiding moet u samen de kosten voor de zorg en opvoeding betalen. Deze kosten heten alimentatie. Hoeveel alimentatie beide ouders moeten betalen, komt ook in het ouderschapsplan te staan. Lees meer over kinderalimentatie op de website van het Nibud. 

Op de website Rechtwijzer staat veel informatie over alles wat met scheiden te maken heeft. Zoals hoe het zit met uw woning en kinderen.
U kunt ook gratis advies vragen aan het Juridisch Loket. Wilt u liever persoonlijk contact? Op dinsdagmiddag kunt u terecht bij het steunpunt gezin en scheiding van Inwonersondersteuning BoZ en de gemeente. Zij kunnen u advies geven en hulp bieden voor uzelf of uw kind.

Rijksoverheid - ouderschapsplan

Website
www.rijksoverheid.nl/ouderschapsplan

Juridisch Loket - echtscheiding

Website
www.juridischloket.nl/echtscheiding

WijZijn - Steunpunt gezin en scheiding

Elke dinsdag van 13.30 - 14.30 uur is er een spreekuur op de Korenaere, met een Jeugdprofessional en Maatschappelijk werker die mee kunnen denken en advies kunnen geven.

Locatie: Ontmoetingscentrum De Korenaere. Korenmarkt 7, Bergen op Zoom

Daarnaast is het op dinsdag van 15.00 - 16.30 uur mogelijk om op afspraak te komen. Bel voor een afspraak tussen 9.00 - 13.00 uur op het telefoonnummer of stuur een email.

Bezoekadres
Korenmarkt 7
4611 RD Bergen op Zoom
Website
https://www.wijzijntraversegroep.nl/hulp-bij-relatieproblemen/echtscheiding-en-kinderen
E-mailadres
steunpuntgezinenscheiding@bergenopzoom.nl
Telefoonnummer
0164 - 29 94 91

Nibud - kinderalimentatie

Website
www.nibud.nl/kinderalimentatie

Rechtwijzer - uit elkaar

Website
Rechtwijzer - uit elkaar