Dementie

Dementie komt veel voor bij ouderen. Maar ook jongere mensen kunnen dementie krijgen. Bij dementie wordt het geheugen steeds slechter. Ook in de war zijn, ander gedrag en steeds minder goed na kunnen denken horen bij dementie. Voor hulp gaat u naar de huisarts. De huisarts kan u doorverwijzen naar verdere hulp. Informatie over dementie vindt u op de website van Alzheimer Nederland. Of lees meer over dementie op de website van Dementienetwerk West-Brabant.

U kunt ook terecht bij Inwonersondersteuning Bergen op Zoom. U kunt ook hulp vragen aan een casemanager dementie. Kijk op de website van Dementienetwerk West-Brabant. Of neem contact op voor informatie en advies. Het Odensehuis biedt activiteiten en een vrije inloop. Kom gerust langs.

Alzheimer Nederland

Telefoonnummer
033 303 25 02

Bergen op Zoom - WijZijn

Kijk op de website voor alle locaties en spreekuren.

Bezoekadres
Jacob Obrechtlaan 5
4611 AB Bergen op Zoom

Telefoonnummer
0164 29 94 91

Dementienetwerk West-Brabant

Bent u op zoek naar informatie en advies voor mantelzorgers van mensen met dementie? Dementienetwerk West-Brabant organiseert cursussen en bijeenkomsten over dementie voor mantelzorgers en vrijwilligers. Kijk op de website voor de agenda.

Postadres
Jacob Obrechtlaan 5

Telefoonnummer
06 58 99 36 17

Dementienetwerk West-Brabant casemanager dementie

Persoonlijke begeleiding bij dementie.

Telefoonnummer
06 58 99 36 17

Het Odensehuis

Het Odensehuis is een gemoedelijk inloophuis bij Ontmoetingscentrum de Korenaere. Waar iedereen die met geheugenklachten en dementie te maken heeft welkom is: mensen met (beginnende) dementie, partner, familie en andere naasten, buren, buurtbewoners.

Een diagnose, indicatie of doorverwijzing is niet nodig. Deelname is gratis. Wel betaalt u voor uw consumpties en soms een bijdrage voor een activiteit.

Bezoekadres
Korenmarkt 7
4611 RD Bergen op Zoom


Iemand met dementie verandert en wordt steeds afhankelijker van anderen.

Kijk op de websites van Alzheimer Nederland of Dementie.nl. Daar staat informatie over het omgaan met iemand met dementie. Via DementieOnline kunt u een cursus volgen. Voor advies kunt u bellen of een e-mail sturen.

In een Alzheimercafé ontmoet u andere mensen die te maken hebben met dementie. Kijk op de website van Alzheimer Nederland voor een bijeenkomst bij u in de buurt.

Op de website van Dementienetwerk West-Brabant staat een overzicht van cursussen die u via internet kunt volgen. Of kijk op de website Samen dementievriendelijk.

De ouderenadviseurs van Inwonersondersteuning Bergen op Zoom denken graag met u mee. Neem contact met ze op.

DementieOnline

Alzheimer Nederland - Omgaan met dementie

Alzheimer Nederland - in uw buurt

Dementie.nl

Vraagwijzer ouderenadviseur

Dementienetwerk West-Brabant online cursussen

Samen dementievriendelijk

Telefoonnummer
033 - 303 25 04