Ik zoek informatie en steun voor mantelzorgers

Zorgt u voor iemand? Of helpt u iemand met bijvoorbeeld boodschappen doen? Neem dan contact op met Inwonersondersteuning Bergen op Zoom. Zij helpen u graag met informatie en advies. Er wordt naar uw persoonlijke situatie gekeken. U kunt ook een cursus volgen of een themabijeenkomst bijwonen. Inwonersondersteuning Bergen op Zoom ondersteunt u ook emotioneel. Of met directe hulp zoals bij het klussen of de administratie.

Ook kunt u hier terecht voor respijtzorg. Dan wordt de zorg tijdelijk van u overgenomen. Kijk op de website voor meer informatie.

MantelzorgNL is de landelijke vereniging voor mantelzorgers. Op de website van MantelzorgNL staat veel informatie over mantelzorg. U kunt MantelzorgNL ook bellen als u vragen heeft of uw verhaal kwijt wilt.

Bent u op zoek naar informatie en advies voor mantelzorgers van mensen met dementie? Kijk dan op de websites DementieOnline of Dementie.nl.

Bij u in de buurt kunt u terecht bij Dementienetwerk West-Brabant. Ze organiseren cursussen en bijeenkomsten over dementie voor mantelzorgers en vrijwilligers. Kijk op de website voor de agenda.

Bibliotheek West-Brabant biedt Het Geheugenhuis en Dementievriendelijke Gemeente. Kijk op de website voor meer informatie. Het Odensehuis biedt activiteiten en een vrije inloop. Kom gerust langs.

DementieOnline

Bibliotheek West-Brabant

Hulp bij school, studie, werk, internet en de Nederlandse taal.

Openingstijden: dinsdag t/m zaterdag 10.00 - 17.00 uur.

Bezoekadres
Kortemeestraat 17
4611 TK Bergen op Zoom

Postadres
Kortemeestraat
Postbus 259
4700 AG Roosendaal

E-mailadres
info@bibliotheekwb.nl

Telefoonnummer
0165 - 55 20 80

Dementienetwerk West-Brabant

Bent u op zoek naar informatie en advies voor mantelzorgers van mensen met dementie? Dementienetwerk West-Brabant organiseert cursussen en bijeenkomsten over dementie voor mantelzorgers en vrijwilligers. Kijk op de website voor de agenda.

Postadres
Jacob Obrechtlaan 5

Telefoonnummer
06 58 99 36 17

MantelzorgNL

MantelzorgNL is de landelijke vereniging die opkomt voor iedereen die belangeloos zorgt voor een naaste. Zij zetten zich met hart en hoofd in voor alle mantelzorgers in Nederland en behartigen hun belangen.

Samen met bijna 400 aangesloten organisaties bieden ze informatie, advies en steun aan mantelzorgers. U kunt MantelzorgNL ook bellen als u vragen heeft of uw verhaal kwijt wilt.

Telefoonnummer
030 760 60 55

Het Odensehuis

Het Odensehuis is een gemoedelijk inloophuis bij Ontmoetingscentrum de Korenaere. Waar iedereen die met geheugenklachten en dementie te maken heeft welkom is: mensen met (beginnende) dementie, partner, familie en andere naasten, buren, buurtbewoners.

Een diagnose, indicatie of doorverwijzing is niet nodig. Deelname is gratis. Wel betaalt u voor uw consumpties en soms een bijdrage voor een activiteit.

Bezoekadres
Korenmarkt 7
4611 RD Bergen op Zoom

Bibliotheek West-Brabant - Geheugenhuis

Het Geheugenhuis is een uitnodigende en laagdrempelige informatie- en ontmoetingsplek binnen de bibliotheek met diverse (activerings)materialen en aansprekende programmering rondom 'het brein'. Het is een fijne plek voor iedereen die op welke manier dan ook te maken heeft met geheugenproblemen of dementie om kennis op te doen, te praten met lotgenoten of ervaringen te delen.

Postadres

Postbus 259
4700 AG Roosendaal

E-mailadres
info@bibliotheekwb.nl

Telefoonnummer
0165 55 20 80