Ik wil meer weten over trainingen voor ouders/verzorgers

Er zijn verschillende trainingen beschikbaar voor ouders of verzorgers van kinderen en jongeren de gemeente Bergen op Zoom. Deze trainingen worden door verschillende partijen aangeboden:

Jeugdprofessionals (Gemeente Bergen op Zoom):
- Lekker puberaal: voor opvoeders met kinderen in de leeftijd van 11 t/m 16 jaar die meer inzicht willen krijgen in het puberbrein. Hoe werkt het nu eigenlijk in die bovenkamer? En hoe ga je er mee om? En wat doet u als opvoeder als het soms lastig is?

Baby & kindpraktijk Groei
- Ontspannen opvoeden: voor ouders met kinderen van 1,5 tot 4 jaar die onbedoeld in een spiraal van negatieve interacties verstrikt zijn geraakt, waardoor opvoedstress toeneemt en lastig gedrag van hun peuter eerder toe-dan afneemt.
- Hechtingsbevorderende babymassage: lessen voor ouders van babies (vanaf 6 weken) waarin aandacht wordt besteed aan babymassage, observeren en grenzen herkennen, en het hebben van realistische verwachtingen ten aanzien van de ontwikkeling van de baby en starten van begeleiding bij de emotieregulatie van de baby.

GGZ-WNB:
- KOPP/ KOV: Dit is een training/groep voor kinderen en jongeren (8-18 jaar), die opgroei(d)en in een gezin waarvan één of beide ouder(s) een psychisch probleem en/of verslaving heeft. KOPP/ KOV kent ook een volwassenengroep. 

Gemeente Bergen op Zoom - Trainingen Jeugdprofessionals

Baby en Kindpraktijk Groei - Trainingen

GGZ WNB - Trainingen jeugd