Ik wil meer weten over trainingen voor kinderen/jongeren

Er zijn verschillende trainingen beschikbaar voor kinderen en jongeren de gemeente Bergen op Zoom. Bijvoorbeeld voor kinderen van verslaafde ouders en/of ouders met psychische problemen. Of voor kinderen die meer weerbaar willen worden of faalangst hebben. Deze trainingen worden door verschillende partijen aangeboden:

GGZ-WNB: 
- Piep zei de Muis: voor kinderen van 4-8 jaar die een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken bijvoorbeeld wanneer ouders gaan scheiden, er ziekte in de familie is of als er veel ruzie is waardoor er spanningen ontstaan.
- KOPP/ KOV: voor kinderen en jongeren (8-18 jaar), die opgroei(d)en in een gezin waarvan één of beide ouder(s) een psychisch probleem en/of verslaving heeft.
- Brus: voor kinderen/ jongeren (8-18 jaar) met een broer of zus die veel aandacht vragen vanwege bijv. ADHD, autisme of doordat zij een beperking hebben.
- Head Up!: voor kinderen/ jongeren die zich al lange tijd somber voelen er hiermee aan de slag willen.

Mantelzorg Bergen op Zoom:
- Meer weerbaarheidstraining voor jonge mantelzorgers: voor jongeren die zorgen hebben voor en/of over een ziek, beperkt of verslaafd familielid of naaste.

Jeugdprofessionals (Gemeente Bergen op Zoom): 
- Switch: voor kinderen tussen de 7 en 11 jaar (12 jaar mits ze nog op de basisschool zitten), waarvan de ouders gescheiden zijn of gaan scheiden.
- Weerbaarheidstraining: voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar die willen leren om voor zichzelf op te komen, die meer zelfvertrouwen willen ontwikkelen en willen leren om uitdagingen aan te kunnen.
- BOKS: voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar die door sportief bezig te zijn werken aan sociale en emotionele weerbaarheid.
- Faalangstraining: voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar die last hebben van faalangst, waardoor ze blokkeren op school of andere situaties.

Gemeente Bergen op Zoom - Trainingen Jeugdprofessionals

Mantelzorg Bergen op Zoom

Mantelzorg Bergen op Zoom is er voor u als mantelzorger. Mantelzorgers ontlenen plezier en eigenwaarde aan het zorgen voor een ander maar het kan ook te zwaar worden. Anderen in uw omgeving zien dat vaak niet. Met al uw vragen maar ook voor een luisterend oor kunt u bij ons terecht voor:

  • Informatie en advies
  • Emotionele steun
  • Educatieve ondersteuning
  • Directe praktische zorg
  • Respijtzorg

Bezoekadres
Jacob Obrechtlaan 5
4611 AP Bergen op Zoom

GGZ WNB - Trainingen jeugd