Ik wil meer weten over uitkeringen bij werkloosheid

Als u werkloos wordt (vanuit een baan in loondienst) kunt u misschien een WW-uitkering krijgen. Een WW-uitkering vraagt u aan bij UWV. Lees alles over de voorwaarden op de website van UWV.

Stopt uw WW-uitkering en heeft u nog geen nieuw werk gevonden? Mogelijk komt u in aanmerking voor: IOW-uitkering: een uitkering voor werkloze ouderen. U vraagt de IOW-uitkering aan bij UWV.

  • IOAW-uitkering: een uitkering voor ouderen geboren voor 1965 en > 3 maanden WW ontvangen. U vraagt de IOAW-uitkering aan bij de gemeente.
  • Bijstandsuitkering: een uitkering voor als u niet genoeg geld heeft om rond te komen en geen recht heeft op een andere uitkering. Bijstand vraagt u aan bij de gemeente.
  • IOAZ-uitkering: een uitkering voor zelfstandigen van 55 jaar of ouder die te weinig verdienen met hun bedrijf en ermee willen stoppen. U vraagt de IOAZ-uitkering aan bij de gemeente (ondernemingsregelingen.nl).

Let op: doe de aanvraag voordat u stopt met het bedrijf. Lees meer over deze uitkeringen op de website van de Rijksoverheid. Of kijk op de website van ISD Brabantse Wal (antwoordop.nl).

Rijksoverheid - bijstandsuitkering

UWV - kan ik een WW-uitkering krijgen?

Rijksoverheid - uitkering oudere werklozen

ISD Brabantse Wal bijstand

Telefoonnummer
14 01 64