Ik wil meer weten over kinderbijslag

Ouders die in Nederland wonen en/of in Nederland werken hebben meestal recht op kinderbijslag voor thuiswonende kinderen onder de 18 jaar. Ook als het niet uw eigen kind is, maar bijvoorbeeld een pleegkind of een stiefkind.

De Sociale Verzekeringsbank (SVB) regelt de kinderbijslag. Zij storten het iedere 3 maanden op uw rekening. Voor uw eerste kind moet u zelf kinderbijslag aanvragen. U krijgt hierover vanzelf een brief van de SVB. Als u een tweede of volgend kind krijgt hoeft u niets te doen. De SVB past het dan voor u aan.

Heeft u een thuiswonend kind met een ziekte of beperking? Dan krijgt u misschien dubbele kinderbijslag. U krijgt dan 2 keer zoveel geld om te helpen bij de extra kosten die u heeft. Dit kan alleen als uw kind bij u thuis woont en tussen de 3 en 18 jaar oud is. Neem voor meer informatie en het aanvragen contact op met de SVB.

Als uw kind 18 is geworden, krijgt u geen kinderbijslag meer. Zit uw kind op de middelbare school? Dan kan het een tegemoetkoming voor schoolkosten aanvragen. Kijk voor meer informatie en alle voorwaarden op de website van Rijksoverheid.

Sociale Verzekeringsbank - kinderbijslag

Website
www.svb.nl/kinderbijslag

Rijksoverheid - tegemoetkoming schoolkosten scholieren

Website
www.rijksoverheid.nl/tegemoetkoming-schoolkosten-voor-scholieren