Ik wil meer weten over hulp bij dementie

Dementie komt veel voor bij ouderen. Maar ook jongere mensen kunnen dementie krijgen. Bij dementie wordt het geheugen steeds slechter. Ook in de war zijn, ander gedrag en steeds minder goed na kunnen denken horen bij dementie.

Voor hulp gaat u naar de huisarts. De huisarts kan u doorverwijzen naar verdere hulp.

Informatie over dementie vindt u op de website van Alzheimer Nederland.

U kunt ook hulp vragen aan Dementienetwerk West-Brabant. Kijk op hun website of neem contact op voor informatie en advies.

Het Odensehuis in Bergen op Zoom is een laagdrempelig inloophuis voor mensen met geheugenklachten of (lichte) dementie en hun partner. Is dit wat voor u of uw partner, neem dan contact op met het Odensehuis via WijZijn.

n.

Alzheimer Nederland

Website
www.alzheimer-nederland.nl
E-mailadres
info@alzheimer-nederland.nl
Telefoonnummer
033 303 25 02

Dementienetwerk West-Brabant

Bent u op zoek naar informatie en advies voor mantelzorgers van mensen met dementie? Dementienetwerk West-Brabant organiseert cursussen en bijeenkomsten over dementie voor mantelzorgers en vrijwilligers. Kijk op de website voor de agenda.

Postadres
Jacob Obrechtlaan 5
Website
www.dementienetwerkwb.nl
E-mailadres
info@dementienetwerkwb.nl
Telefoonnummer
0031 - 6 58 99 36 17

WijZijn - Odensehuis

Het Odensehuis is een gemoedelijk inloophuis bij Ontmoetingscentrum de Korenaere. Waar iedereen die met geheugenklachten en dementie te maken heeft welkom is: mensen met (beginnende) dementie, partner, familie en andere naasten, buren, buurtbewoners.

Een diagnose, indicatie of doorverwijzing is niet nodig. Deelname is gratis. Wel betaalt u voor uw consumpties en soms een bijdrage voor een activiteit.

Bezoekadres
Korenmarkt 7
4611 RD Bergen op Zoom
Website
Voor meer informatie